top of page

Compagnie Gorilla is een theatergezelschap dat in 2009 voor de eerste keer een boreling op de scène werpt.  Onder leiding van kapitein Dave Nauwelaerts maken ze kleurijke en corporeel uitbundige voorstellingen waarbij de afstand tussen publiek en spelers, zowel letter als figuurlijk, zo kort mogelijk wordt gehouden.  Door het fysieke spel van de acteurs streven ze ernaar om de jongste en minder jonge toeschouwer mee te nemen naar een ander universum.  Dat van de fantasie. 

Dave Nauwelaerts    acteur

Dave Nauwelaerts studeert in 2001 af aan de Kleine Academie in Brussel.  Na zijn theaterstudies geeft hij enkele jaren toneelles aan de Academies van Sint Niklaas, Anderlecht en aan het conservatorium van Mechelen.  Als freelance acteur speelthij de afgelopen jaren bij theatergezelschappen als De Maan, Pandemonia Theatre, ETA-Fakkeltheater, Farce Cancan,…

Naast zijn theaterwerk vertolkt Dave verschillende gastrollen in series als Spoed, Mega Mindy, Wittekerke, … alsook in de Amerikaanse film ‘Fuego’ van Damien Chapa.  Ook freelance presentatiewerk en improvisatietheater bij de Belgische Improvisatie Liga is hem niet vreemd. 

In het voorjaar van 2009 richt hij Compagnie Gorilla vzw op.  Hij speelt er de theatermonoloog Decamerone en creëert samen met Jona den Aantrekker en Kris De Volder de voorstelling Eikes!  Hij speelde in de voorstellingen Spikkeltje en De Vossenbroertjes, in de voorstelling ik zit hier!  zorgt hij voor het belevingsmoment.  In de productie Hans en Grietje - de deurenkomedie neemt hij de rol van Hans op zich.  Ook in de productie Geluk(t) speelt hij mee.

Jona den Aantrekker    actrice

Jona den Aantrekker studeert in 1997 af aan het RIKSO in Antwerpen waar ze de richting Woordkunst – Drama volgt.  Nadien trekt ze naar Moskou waar ze haar ‘Stanislavski-certificaat’ haalt.  Ze speelt bij verschillende theatergezelschappen waaronder meer een meer jeugdtheater zoals het ETA-Fakkeltheater en Theater Farce Cancan.   Bij Productienest Karper vormt ze een tandem met Hilde De Roeck en speelt er de voorstellingen Door Dik en Dun en Ouders te koop.

Naast acteren, haalt Jona ook een diploma Dans aan het Danshuis bij Aimé Delingère.  Als accordeoniste en zangeres bevolkt ze verschillende muziekgroepjes.  In 2009 haalt ze haar diploma Dramatherapie waarmee ze hoopt haar werk als theaterdocent en regisseur te verfijnen.

 

Ze staat mee aan de wieg bij Compagnie Gorilla vzw.  Ze creëerde mee de voorstelling Eikes!, speelde in Spikkeltje en De Vossenbroertjes.  Momenteel speelt ze ik zit hier! en vertolkt ze de rol van Grietje in de voorstelling Hans & Grietje - de deurenkomedie.  Ze creëert samen met Jan Sas en muzikante Patricia Van Cutsem de nieuwste productie IK en IK.

Jan Sas     acteur

Jan Sas studeert in 2013 af aan De Kleine Academie en begint na zijn opleiding met enkele jaargenoten Le Geste qui Sauve, een groep die het lichaam als voornaamste vertelinstrument gebruikt. Hij speelt mee in Hôtel van cie Apache, een groepscreatie olv Luc De Smet en wordt vanaf 2014 vaste coach bij de vertelklas in Zinnema, olv Chris Lomme. 

 

Naast spelen is hij ook freelance regisseur en spelcoach. 

 

Bij Compagnie Gorilla speelt hij sinds seizoen '17-'18 mee in Hans en Grietje - de deurenkomedie als stiefmoeder, het vogeltje en de heks.  In de nieuwste voorstelling Geluk(t) is hij een drijvende kracht als maker en speler.  Hij creëert samen met Jona den Aantrekker en muzikante Patricia Van Cutsem de nieuwste productie IK en IK.

Ann Claes    actrice

Ann Claes studeert in 2012 af aan de Toneelacademie van Maastricht, als theaterdocent & regisseur, er werkt sindsdien als freelance actrice en improvisatieactrice.

 

Als theateractrice speelt ze de monoloog De kinderen van de Craen, de theatervoorstelling Romeo & Julia die te zien was op het zomerfestival 2013 in Nederland (NJO en Nationaal Toneel Den Haag) , Toile Cirée (BIL), Good Times (Fringe Festival Amsterdam, Het Paleis).

Als improvisatieactrice speelt ze voor de Belgische Improvisatie Liga, Inspinazie en haar eigen gezelschap De Boterbrigade.

 

Ze heeft verschillende gast- en bijrollen gespeeld in Belgische tv-reeksen, zoals #hetisingewikkeld, Gent-West, Vermist, Wat als?, Safety First, Advocaat van de Duivel, Vlaamse Streken, Magazinski , Familie, Fans, … alsook in de langspeelfilm Safety First the Movie.  Daarbuiten doet ze ook reclamewerk.

 

Naast spelen is zij ook freelance coach en regisseur.  Dit voor zowel improvisatiegezelchappen, scholen, toneelgezelschappen, ...

 

Bij Compagnie Gorilla vzw speelde zij in Spikkeltje en De Vossenbroertjes.  Mometeel is ze de drijvende kracht als maker en speler in de productie Geluk(t).

Jokke Vanderlinden   acteur

Onder constructie

Patricia Van Cutsem   muzikante

Onder constructie

Willem Verheyden    regisseur

Willem Verheyden (1963) was van 1995 tot en met 2013 artistiek leider van DE MAAN te Mechelen, één van de grootste figurentheaters van Vlaanderen. Hij schreef en regisseerde er verschillende producties (o.a. Koekoek!,Jammer maar niet erg, Roos, Ik wil een vis zijn, De Jongen, Neuze Neuze, De Piano, We gaan op berenjacht,…) en bewerkte tal van verhalen tot figurentheater. Daarnaast bewerkte en regisseerde hij enkele opmerkelijke producties waaronder Gek van Liefde, de figuren- en dansvoostelling Kijk eens wat ik kan en de poëzievoorstelling Ik geef je een zoen van Bette Westera.

Hij regisseerde voor Taptoe’s Erf (voorheen Theater Taptoe) Hemel, naar de surrealistische werken van Magritte.

Op 6 november 2015 ging zijn soloproductie DOOD-GEWOON naar de bekroonde dichtbundel van Bette Westra en Sylvia Weve in GC ‘t Blikveld te Bonheiden in première.  Dit schooljaar is hij leraar woord aan de academies van Buggenhout, Heist Op Den Berg en Mechelen. Regelmatig begeleidt hij als docent workshops figurentheater.

Bij Compagnie Gorilla regisseerde en creëerde hij ik zit hier! en Hans & Grietje - de deurenkomedie.

www.willemverheyden.be

Vick Verachtert    scenografe/costumière

Vick Verachtert studeert twee jaar beeldhouwkunst aan de academie van Gent, en ruilt dit daarna in voor een studie theaterkostuumontwerp aan de Academie van Antwerpen.  Ze zoekt graag naar een combinatie van deze twee.  Ze maakt kostuums voor o.a. Bronx, kinderenvandevilla, Sermoen, ‘t Arsenaal, ...

Al zoekend naar "theatraal beeld" raakt ze geïnteresseerd in theaterpoppen/poppentheater.  Ze werkt samen met theater DE MAAN en maakt poppen voor o.a. BAZAS.

 

Samen met Nikè Moens deelt ze graag de zoektocht naar een manier om beeldend verhalen te vertellen, op een eigen manier...

Bij Compagnie Frieda maakt ze de voorstelling De bomma's, alsook XTDZ.  Een oefening in veel vertellen met simpele dingen, zonder woorden en zonder acteurs!

 

Bij Compagnie Gorilla geeft ze vorm aan De Vossenbroertjes, Hans en Grietje - de deurenkomedie en zorgt ze voor de kostumering in Geluk(t)

Johannes Vanbinnebeek    acteur

Johannes Vanbinnebeek studeert in 2013 af aan de Kleine Academie in Brussel.  Hij vervolledigt zijn opleiding met stages fysieke humor en circustechnieken in binnen- en buitenland. 

 

Met collega-alumni van de Kleine Academie speelt hij de meertalige voorstelling Sable Blanc/Wit Zand.  In 2014 richt hij Compagnie Charlie op, een gezelschap voor fysieke humor en slapstick.  Momenteel speelt hun eerste voorstelling Peek-a-Boo!

Johannes is coach bij de masterclass vertellen onder leiding van Chris Lomme. 

 

Bij Compagnie Gorilla vzw speelt hij mee in de productie ik zit hier!  Hans en Grietje - de deurenkomedie is zijn tweede productie bij Compagnie Gorilla waarin hij de vaderrol, eekhoorn en heks voor zijn rekening neemt.

Johan Dils    acteur

Johan Dils studeert in 1995 af aan de Kleine Academie in Brussel.  Sindsdien werkt hij als acteur, coach, vertaler en regisseur bij verschillende gezelschappen zoals Compagnie Carlotta, Barrevoet, Les Bionautes, Arsenic, Les Baladins du Miroir en Poppentheater Wortel.  Momenteel speelt hij bij Theater De Spiegel de voorstellingen Bzzz't en Caban.  Daarnaast maakt hij ook deel uit van De Genoten, een collectief van dansers. 

Dit en volgend seizoen speelt hij eveneens de monoloog Ode van de Zee van Fernando Pessoa.

 

Hans en Grietje - de deurenkomedie is zijn eerste productie voor Compagnie Gorilla vzw en hierin speelde hij de stiefmoeder, het vogeltje en de heks tot 2017. 

An Hackselmans    regisseur

Onder constructie

Gilles Delvaulx    regisseur/acteur

Onder constructie
bottom of page